dimecres, 16 de maig del 2012

En visita la "Tuti"


Els alumnes de 3r estem estudiant els animals i avui ens ha visitat na Tuti.

Sabies qué? Les tortugues terrestres normalment tenen el seu origen en el centre i nord d'Argentina.
Les tortugues terrestres necessiten bastant espai. Poden tenir-se a casa, sempre que se'ls destini un espai dedicat a elles. Si tenim un espai obert exterior, se'ls pot fer un habitacle tancat.
En les tendes especialitzades solen vendre una espècie de parcs per a tortugues, però hem de tenir en compte que ha de tenir espai suficient per a una petita banyera on refrescar-se, un abeurador, zona de passeig i zona coberta.
És recomanable deixar-les soltes per la casa perquè caminin i facin exercici. També necessiten poder exposar-se al sol almenys 1 o 2 hores al dia, sempre quan elles ho triïn.
Les tortugues de terra viuen uns 50-60 anys, encara que és freqüent que durin 80 o més.
Les tortugues es reprodueixen per ous. Les femelles posen ous a partir dels 12-15 anys d'edat, en l'època de primavera-estiu. Es pot donar el cas en el qual la femella posi ous sola, sense l'ajuda del mascle. Aquests ous no seran fèrtils.
Quan la temperatura disminueix i les hores de llum es veuen reduïdes, les tortugues terrestres disminueixen la seva activitat, quedant-se parades fins que les condicions milloren. Encara així, existeixen casos en els quals si les tortugues tenen un ambient tancat i càlid poden reduir aquesta hibernació, fins i tot eliminar-la. Això sol ocórrer amb tortugues en captivitat.
Una de les tortugues terrestres més famoses és possiblement la tortuga de caixa, de la qual existeixen diverses subespècies. Aquestes tortugues poden superar fàcilment els cent anys d'edat. A més tenen la característica peculiar que poden ocultar-se per complet dins de la seva closca, quan altres espècies solament poden fer-ho en part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada